maandag 1 november 2010

Zumbaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh!!!

Zoals veel nieuwe oermoeders (er zijn altijd uitzonderingen, en over het algemeen bevestigen die juist weer de regel) heb ook ik een nieuwe aanwinst aan mijn lichaam hangen: de oermoederrol.  De rol hangt ter hoogte van mijn navel en voelt zich met name prettig als hij net een stukje over de rand van mijn broek of legging kan spieken…
En zoals zoveel nieuwe oermoeders willen ik en mijn oermoedervriendin-inclusief-rol (ik heb inderdaad ook oermoedervriendinnen-exclusief-rol) graag van deze rol af voor de zomer op haar hoogtepunt is. Maar voordat we onszelf meteen storten in het grote sport-avontuur willen we graag een proefles proberen. Er zijn namelijk ergere dingen dan de oermoederrol:

Sporten….

 Vandaag was het zover, we mochten een gratis proefles meedraaien met de nieuwe sport-trend van deze zomer: Zumba.

Het begon al goed in de kleedkamer. Ik was natuuuuuurlijk een muntje vergeten voor het kluisje, maar gelukkig kwam onze redster in nood. Een oermoeder op leeftijd kreeg ons in de gaten. Zij besloot het geld aan ons te doneren. Wij deden haar namelijk denken aan haar eigen dochters, haar oudste dochter wel te verstaan.

Daar word ik uiteraard heel nieuwsgierig van. Ik vroeg haar dus hoe oud haar dochter was. Je raadt het nooit! Ik zal het helemaal uitschrijven zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan: negentien!!!

Nu kan dat tegenwoordig allemaal, maar ik heb mezelf altijd een oermoeder genoemd, en nooit een tiener-oermoeder, dus je begrijpt dat ik deze prachtige leeftijd al enkele jaren geleden overschreden heb. Zo’n misverstand noemen wij oermoeders dan ook: een compliment!

Met onze tassen achter slot en grendel betraden wij de oefenzaal. Dat is zo’ n zaal waar ze de lichten in paskamers op geinspireerd hebben. En de spiegels ook trouwens….

Gelukkig was deze zaal erg groot en is Zumba de nieuwe sport-trend van deze zomer, de zaal was goed gevuld. Goed genoeg in ieder geval om me te kunnen verstoppen achter een dame wiens rollen (of het oermoeder-rollen waren weet ik niet, schijnbaar is het een aanwinst die je ook kunt kweken zonder het dragen en baren van een aan-de-grote-kant-zijnde-zoonlief) net iets groter in omvang waren dan die van mij. Deze rollen spiekten niet meer over de rand van haar broek, maar staarden gewoon. Het voordeel is dat je jezelf niet kunt zien dansen in de spiegel. Het nadeel is dat je jezelf niet kunt zien dansen in de spiegel, maar alle anderen zien je wel…..(zo voelt het in ieder geval wel altijd, toch? Bovendien was er nu ook zo’n muts die net vandaag de Zumba-les wilde vastleggen op de gevoelige plaat voor het nageslacht. Zie je het al voor je: dansende oermoeder met nog swingender rol die haar eigen bewegingen niet kan corrigeren omdat haar zicht op de spiegel wordt geblokkeerd door ronduit disco-ende rollen van de Zumba-er voor haar…).

Al zwetend en hijgend vorderde de les. Ik was behoorlijk trots op mezelf aangezien de laatste oefeningen die ik had gedaan ‘ de lift’  en  ‘de knipoog’  waren (bekend bij alle postnatale-gym-volgende-oermoeders maar er is vast ook iets bij voor te stellen als je deze enerverende cursus niet hebt gevolgd) en dat ruim 8 maanden geleden.

 Na aanvang van de les maar even een korte evaluatie met oermoedervriendin-inclusief-rol gedaan. Ik denk dat ik serieus thuis voor de spiegel moet gaan oefenen met het swingen van mijn heupen in combinatie met het zwaaien van mijn armen en het wiebelen van mijn decolletage als ik ooit achter de dame wiens rollen net iets verder waren in omvang dan die van mij, vandaan wil komen.  Bovendien werden we in de sportschool (nota bene) nog aangezien voor jonge godinnen van negentien dor onze reddende engel. En er zijn altijd nog ergere zaken dan die oermoederrol…..: de Zumba dansen terwijl je oermoederrol nog harder danst dan jij bijvoorbeeld…..