woensdag 25 februari 2009

Onappetijtelijk

Ik weet niet hoe ik het moet zeggen…
Maar toch voel ik me geroepen om dit te delen met alle nieuwe oermoeders en oermoeders-in spe. Deze inleiding spreekt uiteraard al boekdelen: Wees Gewaarschuwd…

 Voordat zoonlief geboren was, zelfs nog voordat zoonlief een kikkervisje was, zag ik ze al wel eens lopen: uber-oermoeders.

Een uber-oermoeder is een oermoeder die geen andere rol meer schijnt te vervullen dan oermoeder. Een uber-oermoeder heeft nergens anders meer aandacht voor dan voor haar zoon- of dochterlief.

Ik heb persoonlijk niets tegen uber-oermoeders, toch heb ik zo mijn vooroordelen over deze subcultuur. Ik ben namelijk zelf van de subcultuur oermoeders die graag haar aandacht verdeelt over haar zoonlief, lieftallige echtgenoot, carriere en die naast dat alles ook graag nog wat aandacht overhoudt voor zichzelf.

 Een uber-oermoeder is vaak duidelijk te herkennen aan haar uitgroei van minstens 7 centimeter met de daarbij passende dode punten (omdat zij sinds haar bevalling niet meer de behoefte heeft gevoeld om een bezoekje te brengen aan de kapper of de plaatselijke drogisterij). Daarnaast bedekt een uber-oermoeder zich altijd met een slobbertrui (op die manier blijft de gevoelige zone van de uber-oermoeder onzichtbaar), aangevuld met een trainingsbroek en bijpassende crocs. Subtiel gezegd noemen we de uiterlijke kenmerken van een uber-oermoeder: onappetijtelijk.

 Omdat ik ervan overtuigd ben dat het geluk van mijn zoonlief en mijn lieftallige echtgenoot voor een groot deel afhankelijk zijn van mijn eigen geluk, denk ik dat iedere oermoeder een poging zou moeten wagen om haar uiterlijk te herstellen tot ‘ enigszins vergelijkbaar met het pre-oermeder-tijdperk’ . Daarbij is zweet absoluut niet noodzakelijk. Een nieuwe garderobe echter wel. Te denken valt aan:

-          Draag onder iedere outfit een hemdje dat officieel een maatje te klein is (niet omdat dit zou motiveren tot het verliezen van kilo’s, maar om het zogenaamde corset-effect).

-          Koop alleen jurken met een druk motief (dit leidt de aandacht af van de gevoelige zone van iedere oermoeder).

-          Draag geen riemen of andere accessoires die bedoeld zijn voor het acccentueren van een slank middel (aangezien je voorlopig geen slank middel meer hebt).

-          Leg de aandacht op nieuw verworven schoonheden (zoals het oermoeder-decollete).

 Na 6 maanden ben ik weer redelijk tevreden over mijn (nieuwe) lichaam.

Er is nog  1 onderdeel waar ik  echt ontevreden over ben.

1 onderdeel waar ik heel veel pijn en moeite van ondervindt iedere keer dat ik weer naar het kleinste kamertje van het huis moet (voor een zogenaamde grote boodschap).   

1 onderdeel waar ik nog heel hard aan moet werken, bijvoorbeeld door het dagelijks 2 maal in te smeren.

1 onderdeel…

… ik heb je ervoor gewaarschuwd…

het is een beetje onappetijtelijk.