zaterdag 26 april 2014

Verhaaltje voor het slapengaan

...oftewel: het resultaat van een brainstormsessie voor het slapengaan samen met Zoonlief en Zusje...

Er was eens een hele grote dinosaurus, hij was wel zo groot als een palmboom. Boven op zijn hoofd was een klein landje en op dat landje woonde een prinses en haar broertje Rob Kles (dat rijmt nu eenmaal op prinses...). Die Rob Kles, daar was iets bijzonders mee aan de hand, hij was namelijk zo groot als een babyfles (goh, dat rijmt ook al...) maar hij stonk HEEEEL erg. Vooral zijn voeten, die roken heel zuur, en zijn neus, want daar zaten allemaal vieze korstjes aan.

Een dinosaurus verderop woonde een ridder. Die ridder wilde heel graag trouwen met een prinses, maar hij had gehoord dat de prinses van een dinosaurus verderop dan misschien wel heel mooi zou zijn, maar ook een stinkend broertje had. En daar had deze ridder nou net even geen zin in. Dus ging hij op bezoek bij zijn beste vriend, de draak Reuzereus. Die heette zo omdat hij reuzevuur kon spuwen. En dat kan niet iedere draak hè, de meesten halen maar een waakvlammetje, dus die naam was zeer toepasselijk!
De ridder had een heel goed plan en sprak af met zijn vriend draak Reuzereus om dat plan eens stiekem uit te gaan voeren. Hij vertelde de draak Reuzereus dat hij zo graag wilde trouwen met de wonderschone prinses van een dinosaurus verderop, maar dat haar broertje Rob Kles (die zo groot was als een babyfles) heel erg stonk naar zure voeten en neuskorstjes en dat hij dat toch wel een beetje jammer vond. De draak Reuzereus snapte zijn probleem en wilde zijn beste vriend graag helpen met zijn plan. Voorzichtig gleden ze daarom van de nek van hun eigen palmboomhoge dinosaurus af en klommen ze via de stekels van de nek van de palmboomhoge dinosaurus van de mooie prinses en haar broertje Rob Kles (die zo groot was als een babyfles) weer heel zachtjes omhoog. Ze verstopten zich achter een van de oren van de dinosaurus tot de prinses en haar broertje Rob Kles (die zo groot was als een babyfles) langs kwamen tijdens hun dagelijkse wandelingetje.
De ridder telde heel zachtjes tot drie........ (Één.......... Twee............. Drie) en toen spuwde draak Reuzereus een enorm vuur vlak langs de prinses en haar broertje Rob Kles (die zo groot was als een babyfles). De prinses bleef geschrokken staan, maar haar kleine broertje schrok ZO hard dat hij zomaar van de nek van zijn eigen dinosaurus afgleed! En hij was zo klein (als een babyfles) dat hij niet meer omhoog kon klimmen...
Het plannetje van de ridder was gelukt!
Hij trouwde met zijn prinses en ze woonden samen met hun beste vriend de draak Reuzereus, nog lang en gelukkig op het landje bovenop die palmboomhoge dinsosaurus.

En maak je maar geen zorgen over het kleine broertje Rob Kles (die zo groot was als een babyfles) hoor. Daar beneden op de grond woonden namelijk kleine trollen, die waren dol op zure voeten en stinkende neuskorstjes, dus ook Rob Kles leefde nog lang en gelukkig (misschien krijgt de beste man ooit nog zijn eigen verhaal voor het slapengaan)...

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten